IASI, ROMANIA

Join the conspiration!

May 3-4

Postura la birou – Exercitiile de intindere (P)

April 30, 2017by gabi0sponsors

Postura la birou – Exercitiile de intindere (P)

April 30, 2017 by gabi0
ME_479_Posture-1200x374.png

[Articol oferit de Regina Maria – sponsor al editiei summ-IT 2017]

Specialistii Retelei de sanatate REGINA MARIA te ajuta sa ai grija de sanatatea ta!

Incearca aceste exercitii de intindere pentru a ameliora durerea de spate sau crampele musculare de la nivelul gambelor. In plus, corpul se va tonifia ceea ce te va ajuta sa te pregateste pentru nastere.

Pentru imbunatatirea posturii si energizare

Stai in picioare cu talpile la nivelul soldului si bratele pe langa corp. Inspira profund si ridica bratele in fata ta si deasupra capului, cat poti de mult in sus. Intoarce palmele in sus si, inspirand, indoaie bratele din coate si lase-le usor in spate si lateral. Mentine aceasta pozitie pentru 10 secunde. Incearca sa faci cate 10 repetitii.

Pentru prevenirea sau ameliorarea crampelor musculare

Stai in picioare la o lungime de brat de un perete, sprijinindu-te cu mainile in fata ta. Pune piciorul stang in fata celui drept si lasa-te usor in jos, cu piciorul stang indoit din genunchi. Mentine genunchiul drept intins si calcaiul drept la nivelul solului. Mentine pozitia de intindere aproximativ 30 secunde, avand grija ca spatelele sa ramana drept, iar soldurile in fata. Nu roti picioarele in interior sau exterior si nu te ridica pe varfuri. Repeta apoi cu celalat picior. Incearca sa faci cate 10 repetitii din fiecare.Fa exercitii de intindere la nivelul muschilor gambei inainte de a merge la culcare.

Pentru intarirea bratelor, picioarelor si abdomenului

Ar fi bine sa practici mentinerea echilibrului de cateva ori inainte de a incerca acest exercitiu. Stai in genunchi cu sprijin in palme, cu genunchii la nivelul bazinului si palmele in dreptul umerilor. Trage ombilicul catre spate. Cu grija, ridica bratul stang si piciorul drept pana la nivelul trunchiului. Mentine pozitia 5 secunde si apoi repeta cu bratul drept si piciorul stang. Incearca sa faci cate 10 repetitii din fiecare.

Pentru ameliorarea durerii de spate si inlaturarea tensiunii

Stai in genunchi, acestia fiind usor catre lateral. Intinde-te in fata astfel incat abdomenul sa stea intre picioare si intinde bratele in fata. Pastreaza gatul pe aceeasi linie cu trunchiul. Daca abdomenul atinge podeaua, ridica usor bazinul si sprijina-te pe brate. Repeta aceasta postura de cateva ori..

 

Campus medical REGINA MARIA Iasi – str. Grigore Ureche nr. 3 (langa teatrul Luceafarul)

Informatii si programari: 021 9268


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.